Terug

  • Afrekenen is uitgeschakeld.

Dag van de doden - El Dia de los Muertos

Een nationaal "El Dia de los Muertos".feest in Mexico Bestel nu jou Dag van de doden kleding en decoratie voordelig bij PartyCorner.nl,

Filters

Dag van de doden - El Dia de los Muertos

De belangrijkste feestdagen in Mexico is de El Dia de los Muertos vertaald als de dag van de doden In onze westerse wereld wordt op 1 november steeds minder het christelijke feest Allerheiligen gevierd gevolgd door Allerzielen op 2 november.in landen om ons heen zoals Duitsland als België is deze doden dag traditie nog volop aanwezig.

Daar tegen wordt dit in de zuid Europese landen nog steeds als de belangrijkste dag voor de katholieken die herdenken dan hun overledenen en er worden vooral doodskoppen afbeeldingen witte bloemen geplaatst op de graven.

De mensen lopen in de traditionele dag van de doden kleding

Dag van de doden masker worden gedragen bij het zingen van Requiems en worden er kruisjes met de geboorte- en sterfdatum van overledenen worden opgehangen in de kerk.en daarbij brandende kaarsen neergezet. Ook Halloween wat gevierd wordt op 31 oktober heeft een soortgelijke grondslag maar wat van originele een oogstfeest is. In Mexico wordt op 1 en 2 November de dag van de doden gevierd.

In Mexico wordt op 1 en 2 November de dag van de doden gevierd.

Deze Mexicaans dodenfeest als dodenherdenking werd gevierd door de gehele maand augustus. In de 16e eeuw veroverden de Spanjaarden Mexico en werd deze traditie verplaatst naar het Christelijke Allerheiligen en Allerzielen. Naast Mexico wordt het ook gevierd in de rest van Latijns-Amerika, Filipijnen en Verenigde staten van Amerika

De dag van de doden  Allerzielen en Allerheiligen de dodenherdenking Mexico en  Latijns-Amerika

Men gelooft dat op 1 november de zielen van overleden kinderen terug keren naar huis en op 2 november keren de zielen van volwassenen terug. In Mexico viert men deze twee dagen uitbundig dag van de doden feest met een luguber betekenis.

het Mexicaanse day of the-dead feest is alles behalve een dode boel

De rijkelijke versierde met vele kleuren met het typische Mexicaanse feestdag kleurige design. De festiviteiten uiten zich in kleurrijke optochten verkleed met dag van de doden masker,dag van de doden tattoo,dag van de doden kleding en dag van de doden schmink die, zowel overdag als laat op de avonden op straten en pleinen In huizen, scholen en kerken ruimten worden gemaakt om altaren te versieren met foto’s van de overledenen, samen met lekkernijen , drank en tastbare herinnering aan de overledene.

De graven worden versierd met doodskoppen afbeeldingen

De graven worden versierd met doodskoppen afbeeldingen. Offers worden geplaatst in de vorm van bloemen, kaarsen, speelgoed, eten en drinken en er worden schone dekens en kussen neergelegd op de begraafplaats voor het Mexicaans dodenfeest. Andere populaire offers zijn pan de muerto (zoete broodjes in de vorm van botten, snoepgoed van kleurrijke papier maché. Schedels. De rijkelijke versierde met vele kleuren met het typische Mexicaanse feestdag kleurige design.

Dag van de doden schmink

Thuis worden er vaak altaren gemaakt. Op straat naar het altaar lopen de mensen met dag van de doden schmink, de witte gezichten met kleurrijke bloemetjes vindt je ook terug op de weg naar het altaar toe. Bij het volgen van de gekleurde geplukte bloempjes kunnen de zielen de weg naar het altaar vlogen.

Op het altaar worden lekkernijen en karakteristieke voorwerpen neergelegd Schedels zijn een veelvoorkomend symbool op deze dag van diegene waar het altaar voor bestemd is. Ook de foto’s van Allerzielen en Allerheiligen mogen niet ontbreken en maken de De dag van de doden een Mexicaans feest van de dodenVergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Partycorner.nl 4,18 / 5 - 166 Reviews @ Trusted Shops
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen