Terug

Veel gestelde vragen over helium en heliumballonnen

Waar kan ik ballonnen laten vullen met helium en kan ik dan ook eigen ballonnen meenemen is vaak een gestelde vraag via de telefoon. Dit kan allemaal in onze winkel in Zaandam.

Hierbij controleren wij als eerste op ballon grote en kwalteit als vorens wij een prijs bepalen.

De niet bij ons gekochten ballonnen vullen wij uiteraard met helium maar dit is wel voor eigen risico als er een ballon knapt zal de hierbij gebruikte helium moeten worden afgerekend.

Wat is helium? 

 1. Helium is een scheikundig element met symbool He en atoomnummer 2.
 2. Het is een kleurloos edelgas. 

Helium (He) is een niet brandbaar en niet giftig edelgas dat onder hoge druk (tussen 100 en 300 Bar) in stalen of aluminium cilinders bewaard wordt! Helium is lichter dan lucht waardoor het stijgt en het een ideaal middel is om ballonnen de lucht in te laten gaan! Helium wordt ook veel gebruikt in ziekenhuizen voor het koelen van scanapparatuur (MRI, Röntgen enz.)
 

Waar komt helium vandaan?

Helium wordt niet zoals veel mensen denken fabrieksmatig gemaakt, maar wordt gewonnen uit bronnen in de grond! Helium wordt gewonnen door het te scheiden uit gas of waterstof! Door dat het proces zo gecompliceerd is, de vervoerskosten hoog zijn en er een groot te kort is, zijn de prijzen sterk gestegen!
 

Is helium brandbaar?

Nee helium is niet brandbaar! Sterker nog helium verdrijft zuurstof (een belangrijk onderdeel bij brand) waardoor het zelfs brand dovend is (Helium is geen blusmiddel!)! Helaas heeft helium een slechte naam gekregen doordat er bij sommige festiviteiten een ander wel brandbaar gas werd gebruikt voor de ballonnen, die daarna in de brand vlogen! Bij helium is dit pertinent niet mogelijk!

***HELIUM IS ABSOLUUT NIET BRANDBAAR!***
 

Kan je helium inhaleren?

Wij raden het ten sterkste af om helium te inhaleren! Wanneer je helium inhaleert is er geen zuurstof meer in de longen (een belangrijk onderdeel om te leven)! Hierdoor bestaat het gevaar op hersenletsel of kan het zelfs de dood tot gevolg hebben!

Helium is geen middel tegen (emotionele)pijn!

Hoelang kan je helium in een tank bewaren?

Helium kunt u (mits de tank goed gesloten is) tot een jaar lang bewaren!

Hoelang blijft een heliumballon zweven?

De zweeftijd van een ballon hangt van een aantal factoren: de maat van de ballon, het materiaal van  de ballon, de weersomstandigheden (zon, regen, wind, airco hebben onvermijdelijk invloed op de levensduur van een ballon).

Gemiddelde zweeftijd van een ballon onder normale omstandigheden:

 • Rond latex 9 inch / 23 cm doorsnede ca. 6 tot 8 uur*
 • Rond latex 11 inch / 28 cm doorsnede ca. 10 tot 14 uur*
 • Rond latex 14 inch / 35 cm doorsnede ca. 12 tot 18 uur*
 • Rond latex 32 inch / 80 cm doorsnede ca. 16 tot 24 uur*
 • Rond latex 39 inch / 100 cm doorsnede ca. 24 tot 36 uur*

* Dit zijn gemiddelde zweeftijden gemeten in een gesloten ruimte op kamertemperatuur, aan deze gegevens kunnen geen rechten ontleend worden.

Is het mogelijk om jullie heliumtanks te her vullen?

Onze tanks zijn zo gemaakt dat er alleen helium uit kan, niet er in (dit voor u eigen veiligheid)!
 

Kunnen kinderen ook ballonnen met helium vullen?

Natuurlijk is het voor kinderen leuk om hun eigen ballonnen te vullen! Maar wij adviseren om ten aller tijden er voor te zorgen dat er een volwassene toezicht houd! Het blijft een gas onder hoge druk! Deze heliumcilinders zijn geen speelgoed!

Kunnen de wegwerpheliumtanks exploderen?

Nee, onze heliumwegwerpcilinders zijn voorzien van een breekschijf! Deze breekschijf zorgt er voor dat er bij overdruk in de cilinder, de helium veilig kan ontsnappen!

Kan ik ook een heliumtank huren?

Ja zeker! Vraag een vrijblijvend offerte aan.
 
Heeft u ondanks deze pagina nog vragen?
Bel: +31 (0)75 - 757 26 82.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Partycorner.nl 4,18 / 5 - 166 Reviews @ Trusted Shops
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen