Terug

  • Afrekenen is uitgeschakeld.

Day of the Dead

Day of the Dead of De Dag van de Doden is een Mexicaanse feest- en herdenkingsdag. Deze traditie vindt elk jaar plaats op 1 en 2 november, dus op Allerheiligen en Allerzielen.

Filters

Day of the Dead

De belangrijkste feestdagen in Mexico is de El Dia de los Muertos vertaald als de dag van de doden of Day of the dead In onze westerse wereld wordt op 1 november steeds minder het christelijke feest Allerheiligen gevierd gevolgd door Allerzielen op 2 november. In landen om ons heen zoals Duitsland als België is deze doden dag traditie nog volop aanwezig.

Daar tegen wordt dit in de zuid Europese landen nog steeds als de belangrijkste dag voor de katholieken die herdenken dan hun overledenen en er worden vooral doodskoppen afbeeldingen witte bloemen geplaatst op de graven.

De mensen lopen in de traditionele dag van de doden kleding

Dag van de doden masker worden gedragen bij het zingen van Requiems en worden er kruisjes met de geboorte- en sterfdatum van overledenen worden opgehangen in de kerk. En daarbij brandende kaarsen neergezet. Ook Halloween wat gevierd wordt op 31 oktober heeft een soortgelijke grondslag maar wat van originele een oogstfeest is. In Mexico wordt op 1 en 2 November de dag van de doden gevierd.

In Mexico wordt op 1 en 2 November de dag van de doden gevierd.

Deze Mexicaans dodenfeest als dodenherdenking werd gevierd door de gehele maand augustus. In de 16e eeuw veroverden de Spanjaarden Mexico en werd deze traditie verplaatst naar het Christelijke Allerheiligen en Allerzielen. Naast Mexico wordt het ook gevierd in de rest van Latijns-Amerika, Filipijnen en Verenigde staten van Amerika.

De mensen lopen in de traditionele dag van de doden kleding

Dag van de doden maskers worden gedragen bij het zingen van Requiems en worden er kruisjes met de geboorte- en sterfdatum van overledenen opgehangen in de kerk en daarbij brandende kaarsen neergezet. Ook Halloween wat gevierd wordt op 31 oktober heeft een soortgelijke grondslag maar wat van originele een oogstfeest is. In Mexico wordt op 1 en 2 november de dag van de doden gevierd.

De dag van de doden Allerzielen en Allerheiligen de dodenherdenking Mexico en Latijns-Amerika

Men gelooft dat op 1 november de zielen van overleden kinderen terug keren naar huis en op 2 november keren de zielen van volwassenen. In Mexico viert men deze twee dagen uitbundig.

De festiviteiten uiten zich in kleurrijke optochten verkleed met dag van de doden masker, dag van de doden tattoo, dag van de doden kleding en dag van de doden schmink, die zowel overdag als laat op de avonden op straten, pleinen, huizen, scholen en kerken ruimten worden gevierd. In de kerkruimte worden altaren gemaakt om te versieren met foto’s van de overledenen, samen met lekkernijen, drank en tastbare herinnering aan de overledene.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Partycorner.nl 4,18 / 5 - 166 Reviews @ Trusted Shops
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen