Fedora hoed Al Capone

Fedora hoed Al Capone

Ga je binnenkort naar een gangster party of organiseer je er zelf één? Dan is Fedora hoed Al Capone een leuk feesthoedje om te dragen. Deze kunststof gleufhoed ... Lees meer

5688831
Leverbaar binnen 1 á 3 werkdagen
€3,25 € 2,50 Incl. btw, Excl. verzendkosten
+ -
Deel dit artikel:

Artikelomschrijving

Ga je binnenkort naar een gangster party of organiseer je er zelf één? Dan is Fedora hoed Al Capone een leuk feesthoedje om te dragen. Deze kunststof gleufhoed leveren wij in zes opvallende kleuren.

Kenmerken
  • Materiaal: Kunststof
  • Kleuren: Blauw, Geel, Groen, Oranje, Rood en Roze

Geschiedenis

Een deukhoed (Engels: fedora) is een hoed die voornamelijk door mannen gedragen wordt. De hoed werd rond 1890 geïntroduceerd. Net als de bolhoed genoot de deukhoed vooral van de jaren 20 tot de jaren 60 van de 20e eeuw populariteit, met name bij de middenklasse. Tegen eind jaren 50 raakte de deukhoed langzaam uit de mode, mede als gevolg van steeds kleiner gebouwde auto’s die het lastig maakten een hoed te dragen tijdens het rijden.

De hoed wordt soms geassocieerd met gangsters. In Hollywoodfilms uit de jaren 40 werd de hoed veel gebruikt door acteurs die privédetectives, criminelen of andere “harde jongens” moesten spelen. Hierbij werd de deukhoed meestal gedragen in combinatie met een lange regenjas.
Veiligheidswaarschuwing

Alle producten inclusief bijbehorende verpakkingen te koop of te huur op deze web-shop zijn niet geschikt voor kinderen onder de 4 jaar! Advies leeftijd voor alle producten is 14 jaar of ouder, tenzij er een jongere of oudere leeftijd vermeld wordt.